Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2009

Πτώσεις δένδρων εγκλώβισαν μηχανήματα της Νομαρχίας στον Ασπροπόταμο

Του Βαγγέλη Γκιάτα
Kατά την διάρκεια επιχείρησης αποχιονισμού από μηχανήματα της Ν.Α. και της κοινότητας υπήρξαν πτώσεις μεγάλων δένδρων στο οδόστρωμα εγκλωβίζοντας τα μηχανήματα. Η πτώση δένδρου συνέβη, όπως δηλώνει στην «Έρευνα» ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Βουρλίτσης στον δρόμο μεταξύ Ανθούσας – Κατάφυτου και στο Στεφάνι όπου το ύψος του χιονιού υπερβαίνει τα 70 εκατοστά.
Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν να εγκλωβιστούν τα μηχανήματα της Ν.Α. Xρειάστηκε η συντονισμένη παρέμβαση μηχανημάτων της Διευρυμένης κοινότητας και της ΔΕΗ Καλαμπάκας ώστε να απομακρυνθούν τα δένδρα από το οδόστρωμα και το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κ. Βουρλίτσης δηλώνει ότι τόσο το επαρχιακό δίκτυο, όσο και το εσωτερικό των οικισμών είναι ανοικτό. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει όπως επισημαίνει, για την πρόσβαση στις τουριστικές μονάδες και τα καταλύματα της περιοχής. Να πούμε ότι κύριο χαρακτηριστικό της χιονόπτωσης ήταν ότι το χιόνι ήταν ιδιαίτερα βαρύ κάτι που συνέβαλε στην δημιουργία προβλημάτων.
Η ΕΡΕΥΝΑ 06 Ιανουαρίου 2009, αρ. φύλλου 15097, σελίδα 7

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την καλησπέρα μου. Έχω καταγωγή απ το χωριό Βασιλική Καλαμπάκας με μόνιμη διαμονή Αθήνα. Δεν είχε τύχει μέχρι πριν 3 χρόνια να "ανακαλύψω" την περιοχή σας. Από τότε που βρέθηκα στα μέρη σας μαγεύτηκα απ τη μαγεία και την ομορφιά των ψηλών βουνών των απέραντων δασών των νερών του ασπροποτάμου και τα πανέμορφα χωριά σας. Η αλήθεια είναι ότι έκτοτε όποτε "ανεβαίνω" Τρίκαλα με τραβάει μια επιθυμία και λαχτάρα με την παρέα μου να "χαθούμε" στα βουνά και τα δάση του πανέμορφου ασπροποτάμου. Αν τα καταφέρω το Πασχα λόγω δουλειάς θα ναι ευκαιρία για άλλη μια φορά να περάσω απ τα πανέμορφα βουνά. Να τα προσέχετε σαν τα μάτια σας. Τα βουνά τα απέραντα ελατοδάση και όχι μόνο είναι η "περιουσία σας"
Συνεχίστε την καλή δουλειά
Χρήστος