Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009

Βελτιώνεται η αισθητική του ορεινού οδικού δικτύου

Του Αποστόλη Ζώη
Ένα σημαντικό έργο που αφορά στην αισθητική αναβάθμιση των οδών του ορεινού όγκου πρόκειται να υλοποιήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο έχει προγραμματιστεί να δημοπρατηθεί στις 2 Φεβρουαρίου.
Τι προβλέπει η εργολαβία
Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται να γίνουν εργασίες για την βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου και της ασφάλειας των τεχνικών έργων με επένδυση με λιθοδομή της όψης των τοίχων αντιστήριξης ανάντη και άλλες εργασίες στους οδικούς άξονες «Καστανιά - Τρία ποτάμια» και «Άγιος Προκόπιος - Καλόγηροι – Βροντερό» του Νομού Τρικάλων καθώς και σε άλλες θέσεις του ορεινού οδικού δικτύου του Νομού Τρικάλων, όπου τούτο κριθεί απαραίτητο και υποδειχθεί από την Υπηρεσία. Η εργολαβία περιλαμβάνει εργασίες χωματουργικών, και τεχνικών έργων

Η άλλη σύμβαση αφορά στο έργο «κατασκευή νέας γέφυρας στα Τρία Ποτάμια», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και προβλέπεται να γίνει κατασκευή νέας γέφυρας στη θέση «Τρία Ποτάμια» της διευρυμένης Κοινότητας Ασπροποτάμου, ανοίγματος 15,60 μέτρων. Ήδη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων μελετά και την κατασκευή και δεύτερης γέφυρας στο ίδιο σημείο, προκειμένου να λειτουργούν ως άνοδο και κάθοδο των οχημάτων.
Η ΕΡΕΥΝΑ 22 Ιανουαρίου 2009, αρ. φύλλου 15110, σελίδα 8

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

i giftodia ton polixromon aspropotimitikon skepon xreiazetai simazema ki oxi episkevi i gefyra!

δημητριος είπε...

η λεξη γυφτωδια ειναι υπερβολικη αλλα οχι υβριστικη. επι της ουσιας η πολυχρωμια των ασπροποταμιτικων σκεπων αποτελει μεγαλο αισθητικο προβλημα και δεν μας επιτρεπει να υπερηφανευομαστε οτι τα χωρια μας ειναι εφαμιλλα με τις καλαρρυτες, το μετσοβο. το νυμφαιο και αλλα γνωστα χωρια της Ηπειρου!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.