Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Αντάμωσαν και το διασκέδασαν οι Γαρδικιώτες

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ
Το Γαρδίκι αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα χωριά του νομού Τρικάλων για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Οι κυριότεροι είναι η τοποθεσία του στην ομορφότερη γωνιά του νομού, τον Ασπροπόταμο, η ιστορικότητά του που κάνει τη παρουσία της αισθητή σε πολλά συγγράμματα του παρελθόντος, καθώς και ο μεγάλος πληθυσμός του χωριού, που σπάνια συναντάται σε τόσο απόκρημνα μέρη.
Τους καλοκαιρινούς μήνες το χωριό σφύζει από ζωή. Επισκέπτες, αλλά και όλοι εκείνοι που κατάγονται από το χωριό σπεύδουν να περάσουν πολλές ή ακόμη και λίγες μέρες στο χωριό. Η πλατεία του Γαρδικίου σφύζει από ζωή, εικόνα που είναι εντελώς διαφορετική τους χειμερινούς μήνες.
Ωστόσο οι καταγόμενοι από το Γαρδίκι δεν χάνουν την ευκαιρία να ανταμώσουν και να θυμηθούν τις καλές στιγμές που μένουν χαραγμένες στην μνήμη τους.
Αυτό εξάλλου έκαναν και το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου οι νέοι του χωριού διοργανώσαν το 1ο Αντάμωμα Γαρδικιωτών σε κέντρο διασκέδασης στην Αγία Κυριακή.
Σε μια βραδιά γεμάτη δημοτική μουσική, χορό και δώρα με τους ήχους της ορχήστρας των Ξενοφώντα Τσιούνη και Χρήστου Λόζιου να ταξιδεύουν τους παραβρισκόμενους στα μονοπάτια της παράδοσης.
Εκεί το κέφι περίσσεψε, όπως και οι θύμησες του παρελθόντος που έρχονται να τις ακολουθήσουν και να τις προβάλλουν οι νεότερες γενιές.
Η ΕΡΕΥΝΑ 03 Απριλίου 2012, αρ. φύλλου 16062,   σελίδα 20  

Δεν υπάρχουν σχόλια: