Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

S.O.S - ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙΚΙ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙΚΙ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ
Φαίνεται τελικά πως σε αυτόν τον τόπο κάποιοι βάλθηκαν να καταστρέψουν τα πάντα. Τη μία είναι η παράνομη διάνοιξη δρόμου στη Βερλίγκα, την άλλη τα αιολικά πάρκα στο Χιόλι και την Τριγγία,την παρά άλλη το πρόγραμμα <<Πίνδος>> που θέλουν να ασφαλτοστρώσουν κάθε κορυφή των βουνών μας.
Άλλο ένα "αναπτυξιακό" έργο στον Αςπροπόταμο μας έρχεται από κάποιον Ιδιώτη & "επενδυτή". Αυτή τη φορά θέλουν να κατασκιάσουν υδροηλεκτρικό έξω από το Χαλίκι στο ομορφότερο ίσως τμήμα του Ασπροποτάμου (βλέπεhttp://www.rae.gr/old/lic/licenses/RAE_39-2011..pdf). Σε εκείνο το σημείο τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και η ομορφιά απίστευτη. Σε λίγο θα έρθουν οι μπουλντούζες για να ξεσκίσουν την περιοχή, στο όνομα της δήθεν <<πράσινης>> ανάπτυξης. Το μόνο βέβαια είναι πως ούτε ρεύμα πρόκειται να παραχθεί, αλλά σίγουρα κάποιοι θα κερδίσουν.
Το πιο τραγικό βέβαια , πέρα από την καταστροφή που θα συντελεστεί στο μέρος. Είναι ο τρόπος που ο κάθε αεριτζής <<επενδυτή>>, με άφθονο κρατικό επιδοτούμενο χρήμα, μπορεί να κάνει ότι θέλει (Αιολικά, υδροηλεκτρικά κτλ) σε οποιοδήποτε μέρος ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ!!!
Στις μέρες συντελείτε το μεγαλύτερο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του τόπου μας. Το μόνο που μας έχει μείνει ακόμα είναι ο Ασπροπόταμος και τα βουνά του. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τα αφήσουμε να μας τα πάρουν κάποιοι για ιδίων όφελος. Αυτό που γίνεται δεν είναι σε καμιά περίπτωση ανάπτυξη, αλλά αρπαγή φυσικών πόρων και καταστροφή.
Καρανίκας Δημήτριος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να απευθυνθώ σε όλους όσους αγαπούν τον Ασπροπόταμο και πιστεύω πως αυτό ισχύει για όλους μας.
Ότι μας λένε ότι είναι προοδευτικό, οικολογικό, πράσινο, περιβαλλοντικά ωφέλιμο ή και σωτήριο δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά έτσι είναι.
Για το κάθε έργο, πρέπει να ενημερωνόμαστε για τις συνέπειες και να το κρίνουμε οι ίδιοι.
Το ελάχιστο που μας δίδαξε η πρόσφατη ιστορία, είναι ότι οι υπεύθυνοι διαχειριστές, οι παραγωγοί της πολιτικής έκαναν και κάνουν λάθη.
Η προστασία και το μέλλον του τόπου μας δεν μπορεί να αφήνεται σε σωτήρες, ούτε σε αρμόδιους ή αυθεντίες που αυτοί μόνον τάχα ξέρουν. Είναι υπόθεση όλων μας, μηδενός εξαιρουμένου.

Βασίλης Ζιντζόβας
Κρανιά