Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Νέοι δημιουργοί θα αποκαλύψουν την άγνωστη Θεσσαλία

Ενδιαφέρον διαγωνισμός στο πλαίσιο του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας


Πρόσκληση συμμετοχής σε Θεσσαλούς και μη που ανακάλυψαν ή θα ήθελαν να ανακαλύψουν και να παρουσιάσουν τόπους της θεσσαλικής γης άγνωστους στο ευρύ κοινό κάνει το 5ο Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 11 ως και τις 17 Φεβρουαρίου 2013.
Χωριά άθικτα από τη φθορά του σύγχρονου πολιτισμού, αρχαιολογικοί τόποι και περιοχές φυσικής ομορφιάς ξεχασμένες, άνθρωποι της υπαίθρου αλλά και των θεσσαλικών πόλεων, επαγγέλματα της θεσσαλικής υπαίθρου, θάλασσες και μικρές λίμνες, ρεματιές και νεράιδες, μύθοι και δισειδαιμονίες, γαστρονομικές συνήθειες και όσα σχετίζονται με τη θεσσαλική γη μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια ταινία μικρού μήκους, ένα ντοκυμαντέρ ή και μια φωτογραφία, μέσα από τον φακό της ψηφιακής κάμερας ή της φωτογραφικής μηχανής.
Λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό « Η άγνωστη Θεσσαλία» στα τηλέφωνα: 6970291563 και 6974-881944 και στις ιστοσελίδες www.artfools.gr -,www.artfoolsvideofestival.gr
Η ιδέα της ανάδειξης της άγνωστης Θεσσαλίας ξεκίνησε ως θεματική ενότητα στα πλαίσια της εβδομάδας νεανικού σινεμά του 5ου artfools video festival, που γίνεται εδώ και πέντε χρόνια στη Λάρισα. Εξελίχθηκε όμως σε αυτόνομη δράση, λόγω του ενδιαφέροντος από πολλούς φορείς όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δίκτυο Μ.Κ.Ο. Θεσσαλίας του οποίου μέλος είναι και η artfools. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: